Vitaal Café (online): zin en onzin van gezonde app. 18 november 2021

Vitaal Café (online): zin en onzin van gezonde app. 18 november 2021

Wat willen we doen en vooral niet doen om gezond te blijven? TOPFIT Citizenlab Preventie deed hiervoor onderzoek naar de app SamenGezond. Wat kunnen we leren van de uitkomsten? Elke ter Huurne en Johan van der Zwart nemen ons hierin mee tijdens het online Vitaal Café op 18 november, van 12 tot 13 uur. Ze delen de resultaten van het onderzoek en leggen uit wat dit voor bestaande en toekomstige gezondheidsprogramma’s betekent.

Over het onderzoek

Ligt er verband tussen zorgtechnologie, gebruikers, processen en de plaats waar ze de technologie gebruiken? Deze en andere vragen onderzocht TOPFIT Citizenlab Preventie rondom de app SamenGezond. Zoals:

  • Wie gebruikt de app?
  • En waarom?
  • Wie startte, maar haakte af? En waarom?
  • Hoe ervaren inwoners hun gezondheid?
  • Wat hebben inwoners nou eigenlijk nodig om die gezondheid beter te krijgen?
  • Welke rol heeft technologie hierin?

Ontdek meer over het onderzoek van TOPFIT Citizenlab Preventie.

Over de sprekers

  • Elke ter Huurne was jarenlang onderzoeker bij Tactus Verslavingszorg. Sinds vorig jaar zet ze haar kennis in als hoofddocent/onderzoeker Gezondheidsbevordering & Preventie voor TOPFIT Citizenlab en Hogeschool Saxion. Bekijk hier het LinkedIN-profiel van Elke ter Huurne.
  • Johan van der Zwart is postdoc-onderzoeker bij het departement of Science, Technology en Policy Studies (STePS) van de Universiteit Twente, in samenwerking met de Universiteit van Stravanger in Noorwegen. Hij let vooral op de interactie tussen technologie, mensen, processen en plaatsen. Bekijk zijn UT-profiel.

Meer weten? Aanmelden?

Dit Vitaal Café is een initiatief binnen het thema/de programmalijn: Vitaal Blijven. Mail voor meer informatie naar f.g.j.oosterveld@saxion.nl. Of meld u meteen aan door hieronder uw gegevens in te vullen. Het Vitaal Café is gratis voor iedereen.

Over de auteur

DAI administrator

Geef een reactie