Dokter & Bewegen

Community Dokter en Bewegen.

Dokter & Bewegen wil een platform bieden aan huisartsen die bewegen als leefstijlinterventie willen integreren in hun huisartsenpraktijk. We willen via dit platform middels kennisdeling en uitwisselen van ervaringen een waarde toevoegen in de huisartsenpraktijk.

Het is in deze tijd geen ontkomen meer aan, bewegen is goed voor je. Bewegen zorgt ervoor dat je conditie op peil gehouden wordt, het zorgt ervoor dat je je hart- en vaatstelsel traint, je spieren sterker maakt en heeft een positieve invloed op je gewicht. Helaas is dit bij een grote groep mensen nog geen vanzelfsprekendheid.

Dokter en Bewegen is opgezet om de gezondheidsvoordelen van bewegen op de voorgrond te zetten in de spreekkamer van de dokter. ‘De dokter’ heeft kennis van de medische achtergrond van zijn of haar patiënten. Er is echter met het inpassen van een gezonde leefstijl, waaronder juist bewegen, een hoop gezondheidswinst te behalen.

Met de opgedane kennis, wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken en een groot netwerk versterken wij elkaar.

Door kennis uit te breiden, door kennis te delen en door één visie na te streven, wordt het uitschrijven van medicatie of andere zorghulpmiddelen geen vanzelfsprekendheid meer maar wordt er gekeken naar andere manieren van vermindering van zorgconsumptie. Door meer te bewegen is het bv. bij diabetes type 2 al gelukt patiënten minder medicatie te laten gebruiken. Welke interventies passen daarbij?

Waarom?

Om de nodige maatschappelijke transitie plaats te laten vinden van ziekte en zorg naar gezond en gedrag is het noodzakelijk bij elkaar te komen en ons ieder vanuit eigen vakgebied in te zetten voor een gezonde leefstijl. Door met autoriteiten te werken wordt de visie op bewegen gedeeld. Niet alleen richting patienten maar juist ook richting andere artsen en betrokkenen. Zij hebben de ambassadeursrol waarbij uitgedragen wordt dat bewegen een norm zou moeten zijn.

Jouw bijdrage?

Dokter en Bewegen is er door en voor artsen. Dat houdt in dat we alle hulp voor bv inhoudelijke bijeenkomsten kunnen gebruiken. Wil jij een rol spelen om bewegen een wezenlijk onderdeel te laten zijn van gezondheid en gedrag? Neem met ons contact op en we kijken gezamenlijk naar de mogelijkheden.

Heb je een bewezen interventie waar al mee gewerkt wordt? Geef het door.

Neem gerust contact met ons op .

Inhoudelijk.

Zoals al eerder beschreven willen we kennis delen, kennis opdoen en netwerk versterken met een gemeenschappelijk doel. We willen dit realiseren door bijeenkomsten en seminars te organiseren en ons informeel te verenigen met artsen en belanghebbenden. Door de olievlek te verspreiden willen we ervoor zorgen dat zorgverzekeraars en andere belanghebbenden, bewust zijn van mogelijke interventies op bewegen en daar hun visie op uitschrijven. Alle bijeenkomsten worden georganiseerd vanuit wetenschappelijk onderbouwde vraagstukken. Sprekers en dergelijke zijn van gerenommeerd niveau.

Seminar Dokter & Bewegen / Gezonde wijkaanpak 

Van huisarts tot GZ-psycholoog. Hoe krijg je patiënten zover dat ze gezonder gaan leven en meer gaan bewegen? Voor leden van het DAI netwerk en de leden van LHV geldt het kortingstarief. Symposium: Dokter & Bewegen – Gezonde wijkaanpak (GLI) (3 PE-punten, ID-nummer: 333491). 17:00 u Amersfoort www.dokterenbewegen.nl

Wie zijn wij.

Ambassadeurs : Janneke Wittekoek : cardiologie, Joep Teijink : vaatchirurg, Bram Bakker : psychiater, Hans van Kuijk : sportarts, Hanno Pijl : Internist-endocrinoloog, Leonard Hofstra: cardiologie, Matthijs van der Poel : huisarts  Petra Ooms, : huisarts Gordon Oron,: huisarts Angela Brown,: huisarts, Femke van Gennip:  huisarts Ernst Jurgens. : arts, Michiel Zandbelt: reumatoloog, Prem Heera: arbo arts, Annelies Vervoort : sportarts, Sattva van Leeuwen : huisarts, Goos Laverman : internist, Esther Ronner : huisarts, Edward Knol: huisarts, Pauline Appelboom : arts

Bas van de Goor : Nationale Diabetes Challenge

Dokter en bewegen wordt vormgegeven door Rubik Nazarian en Marit Martens- Scheers. Vragen of opmerkingen, neem gerust contact met ons op.

Linkedin: Dokter & Bewegen