Gemeente Rotterdam en Rijnmond Dokters slaan handen ineen

Gemeente Rotterdam en Rijnmond Dokters slaan handen ineen

In de afgelopen maanden hebben Rijnmond Dokters en de directie Zorg, Welzijn en Preventie van de gemeente Rotterdam regelmatig samengezeten om te praten over hoe ze beter kunnen samenwerken, hoe ze vestigingsproblemen kunnen oplossen en hoe ze de zorgroute kunnen verbeteren. Dit overleg is nu een vast onderdeel geworden van hun samenwerking en heeft al concrete resultaten opgeleverd. Een van die resultaten is dat de gemeente Rotterdam het verwijssysteem van huisartsen, genaamd ZorgDomein, gaat implementeren.

Dit is het gevolg van een hechte samenwerking waarbij Rijnmond Dokters een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van deze nieuwe voorziening. Vraagwijzer, het portaal van de gemeente voor ondersteuning op verschillende gebieden, zoals geldzaken, vervoer, hulpmiddelen en begeleiding, zal vanaf halverwege 2024 toegankelijk zijn via ZorgDomein. Dit betekent dat Rotterdamse patiënten gemakkelijker toegang zullen hebben tot de juiste ondersteuning.

De gemeente Rotterdam zal ZorgDomein opzetten en vraagt een selecte groep huisartsen om feedback te geven voordat het systeem in gebruik wordt genomen. Zowel de gemeente Rotterdam als Rijnmond Dokters zijn verheugd over deze ontwikkeling en kijken uit naar verdere samenwerking.

Vraagwijzer is een gratis service van de gemeente Rotterdam waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning en advies bij verschillende vraagstukken, zoals zorg, gezondheid, financiën, juridische kwesties en thuisproblemen zoals huiselijk geweld.

Stichting Gezonde Wijkaanpak is een intiatief van DAI Artsen. In samenwerking met huisartsen, adviseurs en wetenschappers slaat De Stichting Gezonde Wijkaanpak de handen ineen om een brug te slaan tussen het medische en sociale domein.

De stichting richt zich op het bevorderen van Gezonde Wijkaanpak buiten de gebruikelijke zorgomgeving en binnen de lokale gemeenschap, met een sterke focus op samenwerking met en integratie binnen de eerstelijnszorg.

www.gezondewijkaanpak.nl

Over de auteur

DAI administrator

Geef een reactie