Succes eHealth hangt af van zorgverleners, niet van patiënten

Het Huisartsenteam De Keen in Etten-Leur is een mooi voorbeeld van een huisartsenpraktijk die volop de voordelen ervaart van online diensten richting patiënten. Het gegeven dat 70% van de patiënten eHealth wil, was de belangrijkste drijfveer voor de praktijk om van start te gaan. Een gesprek met huisarts Jasper Schellingerhout over koudwatervrees, de arbeidsmarkt en het wegnemen van drempels.

Schellingerhout kan niet voldoende benadrukken dat patiënten online services gewoon willen. “Het enige dat wij als dokters hoeven te doen is meegaan met deze ontwikkeling en online inzage en eDiensten faciliteren. Het succes hangt af van de zorgverlener en niet van de patiënt.” Om zijn pleidooi kracht bij te zetten, roept hij huisartsen op een meer proactieve houding aan te nemen. “Mensen boeken en bestellen alles online. Als ze hun dokter nodig hebben, moeten ze hem bellen. Dat is toch gek? Helemaal als je bedenkt dat 70% van de patiënten online diensten van de huisarts wil gebruiken.” Lees verder >>>>

Klaar voor 1 juli 2020? OPEN Eerstelijn

 Mariëtte Willems en Laura Steenbrink geven een presentatie op 12 mei in de avond tijdens het symposium “Huisarts eigenaar van de toekomst”