Hoe hou ik mijn gegevens en die van m’n patiënten veilig? 

  • Hoe hou ik mijn gegevens en die van m’n patiënten veilig?
  • Wat is het waardecreatie potentieel van mijn zorgdata?
  • Hoe kan ik de waarde van mijn zorgdata benutten?         

Techbedrijven als Google, Apple , Facebook en e.a  verzamelen persoonlijke data. Vermoedelijk is dit het geval aangezien hun bedrijfsmodel afhankelijk is van het kennen van zoveel mogelijk persoonlijke gegevens en data. 

Apple heeft een wereldwijd ‘EPD’ gemaakt en Amazon is de grootste apotheker van Amerika en heeft recentelijk een deal om in alle staten hybride zorg te leveren.

(Huis)arts eigenaar van de toekomst wil (huis)artsen een podium bieden met betrekking tot de digitale innovaties in de zorg. 

DAI is een organisatie die een veilig Nederlands communicatieplatform gaat oprichten. Vanuit DAI zijn we alvast aan de slag gegaan ter realisatie van een onafhankelijk communicatieplatform. Naast het verbinden van digitale dokters kan het DAI communicatieplatform ook uitgroeien tot een gedeeld kennisplatform, waar betrouwbare informatie te vinden is. Dit initiatief wordt gedragen voor en door artsen. Binnenkort meer hierover.

In de toekomst zijn ook gedeelde zorgdata uitermate van belang. Het ontwerpen van een gedeeld zorg-datamodel ten behoeve van artsen en implementeren ervan  is een rol die DAI kan en wil faciliteren. Ook het helpen inrichten van regionale zorgplatformen door alle stakeholders te verbinden ligt binnen de mogelijkheden. Vandaar het recentelijk initiatief , Lokale Netwerkzorg.

Zie ik jou op 16 November in Utrecht? TijdDe inloop is vanaf 16:30 u (incl. catering). Start : 17:30 uur, einde : 22:00 u

Gezonde groet ,

Rubik Nazarian