11.241 mensen zeggen ‘nee’ tegen agressie

Schreeuwen, schelden, pesten, roddelen, spugen, ongewenst aanraken, bedreigen of zelfs een klap uitdelen. Professionals in zorg en welzijn hebben dagelijks te maken met agressie en ongewenst gedrag. In contact met patiënten en cliënten, maar ook met hun familie, vrienden of bezoekers. 

Ja, die professionals die het afgelopen jaar overuren draaiden en de benen onder hun lijf liepen. Die professionals waarvoor heel Nederland dankbaar heeft geklapt, als dank voor hun enorme inzet. Dan zijn deze cijfers een behoorlijke klap in het gezicht!

Daarom zeggen wij #kappenmetklappen. En startten een petitie tegen agressie in de zorg. Want agressie op de werkvloer is niet normaal! Het is kwetsend en onrechtvaardig. En het doet iets met je werkplezier. Zeker in een tijd die al genoeg van onze sector vraagt. 

Opvolging petitie

Met deze petitie zeggen we met zoveel mogelijk mensen ‘nee’ tegen agressie in de zorg. Hiermee vragen we in heel Nederland aandacht voor dit onderwerp. Want sámen zorgen we voor een veilige werkplek in zorg en welzijn. 11.241 mensen tekenden de petitie en zeg ook ‘nee’ tegen agressie op de werkvloer. De petitie hebben we aangeboden bij SIRE. 

Waarom deze petitie?

Uit ons onderzoek blijkt dat 74% van de professionals in zorg en welzijn het afgelopen jaar te maken had met agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer. Als ledenorganisatie bieden we handige tips, informatie en hulpmiddelen om hier mee om te gaan. En het bespreekbaar te maken. Hoe voorkomen we samen dit gedrag? Met deze petitie willen we hier aandacht voor vragen. En met zoveel mogelijk mensen ‘nee’ zeggen tegen agressie in de zorg. 

Wil jij op de hoogte blijven van onze acties en hulpmiddelen om met agressie in de zorg om te gaan? Word dan nu gratis lid van PGGM&CO. En profiteer direct van onze handige tips, downloads, webinars én leuke voordelen speciaal voor zorg en welzijn.